ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Επίσκεψη Αρχηγού στην Αστυνομική Ακαδημία και στη Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων και Επιθεωρήσεων

Επίσκεψη στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου (Α.Α.Κ) και στη Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων και Επιθεωρήσεων (Δ.Ε.Π.&Ε.) πραγματοποίησε  σήμερα ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αστυνομική Ακαδημία, ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι η Αστυνομική Ακαδημία διαδραματίζει σημαντικό και πολύπλευρο ρόλο στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των μελών της Αστυνομίας και τόνισε τη σημασία του εκσυγχρονισμού και της ποιότητας στην εκπαίδευση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νέο σύστημα εκπαίδευσης που υιοθετήθηκε, το οποίο δίδει έμφαση στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης στη μάθηση μέσα από την αλληλεπίδραση.

Ωστόσο, κάνοντας αναφορά στους στόχους που τέθηκαν για εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Αστυνομικής Ακαδημίας, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να  υλοποιηθούν σε μια προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών σύγχρονης αστυνόμευσης, που να καλύπτουν τις τρέχουσες ανάγκες της Υπηρεσίας.

Σημείωσε δε, ότι συμμερίζεται τα προβλήματα των αστυνομικών και τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθώς επίσης και ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στα μέλη ώστε να μπορούν να εργάζονται απρόσκοπτα και αποδοτικά.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου κ. Θεμιστός Αρναούτης, αφού καλωσόρισε τον νέο Αρχηγό στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας, παρουσίασε το όραμα και τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους της ΑΑΚ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στην Αστυνομική Ακαδημία, καθώς και στα προγράμματα εκπαίδευσης δοκίμων αστυνομικών και πυροσβεστών που έλαβαν πιστοποιήσεις από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ).

Επίσης, αναφέρθηκε στη δημιουργική και παραγωγική συνεργασία που ανέπτυξε η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου  με άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού, με σκοπό τη διάδοση της γνώσης και την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός Αστυνομίας επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων και Επιθεωρήσεων, όπου σε ένα εποικοδομητικό και θετικό κλίμα συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα και θέματα που απασχολούν τα μέλη της Διεύθυνσης.

Αποστολή της Δ.Ε.Π.&Ε., είναι η διασφάλιση των επαγγελματικών προτύπων, με τη βελτίωση και αναβάθμιση των ακολουθούμενων εσωτερικών πρακτικών ή διαδικασιών και την εφαρμογή μηχανισμών πρόληψης, ελέγχου, εντοπισμού και πάταξης της αποκλίνουσας και/ή παραβατικής συμπεριφοράς μελών της Αστυνομίας, και η διεξαγωγή ελέγχων και επιθεωρήσεων για την διαπίστωση της αποτελεσματικότητας τόσο του γενικού συστήματος διοίκησης και αστυνόμευσης, όσο και της ορθής εκτέλεσης των αστυνομικών καθηκόντων, σύμφωνα με τις καθορισμένες μεθόδους και διαδικασίες.

Δημοσιεύθηκε από

efimeridacy

Η είδηση στην Κύπρο ανήκει στην… Efimerida!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s