Δημοσιογραφία;

Να μας συμπαθά ο συνάδελφος, Μακάριος Δρουσιώτης.

Σεβόμαστε τη δουλειά, την προσωπικότητα, το υπόβαθρο και το μέχρι σήμερα δημοσιογραφικό του έργο. Ωστόσο, όπως δεν μας εκφράζει και δεν επικροτούμε την «βρωμιά» με τις παρακολουθήσεις, τις χειραγωγήσεις, τις υποκλοπές και την παραβίαση ιδιωτικής ζωής που ο ίδιος έχει καταγγείλει, έτσι ούτε μας εκφράζει και ούτε επικροτούμε τη δημοσιογραφία που εδράζεται σε πικρίες ή προσωπικές πεποιθήσεις και ατζέντες.

Επικροτούμε τη δημοσιογραφία που προσφέρει στην κοινωνία την ενημέρωση, την βοήθεια και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των ακόλουθων και αναγνωστών. Όχι αυτήν που σε κάνει να είσαι σκεπτικός ή φοβικός ή καχύποπτος απέναντι στον παραγωγό της (και αυτά δεν είναι διαπιστώσεις αποκλειστικά δικές μας, αλλά είναι και φίλων και αναγνωστών)…

Τη δημοσιογραφία που μπορεί να καταστεί παράδειγμα σε νέους φοιτητές, επιστήμονες και ερευνητές. Τη δημοσιογραφία που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αναφοράς, στήριξης και εδραίωσης στις επόμενες γενεές και όχι αυτήν που στέλνει το μήνυμα προς τα έξω ότι οι δημοσιογράφοι είναι «επικίνδυνοι» ή «πιόνια» ή «καταδικασμένοι» ή «βεντέττες» της εξουσίας ή οτιδήποτε άλλο συναφή.

ΥΓ. Τα ίδια μπορούμε να πούμε και για τον φίλτατο Λάζαρο Μαύρο, τον Μιχάλη Ιγνατίου, τον Κώστα Βαξεβάνη και άλλους «σκληρούς» της πέννας και του πληκτρολογίου, αλλά ο σκοπός μας δεν είναι η λάσπη, ούτε η σύγκρουση. Το σωστό μήνυμα μόνο θέλουμε να περάσουμε.

Δημοσιεύθηκε από

efimeridacy

Η είδηση στην Κύπρο ανήκει στην… Efimerida!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s