Βουτιά στα έσοδα από τον τουρισμό τον Οκτώβριο και το δεκάμηνο

Βουτιά στα έσοδα από τον τουρισμό της τάξης του 74,1% καταγράφηκε τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, ενώ για τους πρώτους δέκα μήνες του χρόνου η πτώση ανέρχεται στο 85,1%, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, την Τετάρτη, η Στατιστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών που διενεργεί η Στατιστική Υπηρεσία, τα έσοδα από τον τουρισμό τον Οκτώβριο 2020 διαμορφώθηκαν στα €77,4 εκ. σε σύγκριση με €299,4 εκ. τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 74,1%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2020, τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε €376,3 εκ. σε σύγκριση με €2.533,4 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σημειώνοντας μείωση 85,1%.

Αύξηση της τάξης του 11,9% καταγράφηκε στην κατά κεφαλή δαπάνη τουριστών για τον Οκτώβριο 2020, φτάνοντας τα €767,66 σε σύγκριση με €685,82 τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου.

Παράλληλα, η κατά κεφαλή ημερήσια δαπάνη τουριστών για τον Οκτώβριο 2020 σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2019 σημείωσε μείωση 12,6% (από €77,06 σε €67,34) ενώ η μέση διάρκεια παραμονής αυξήθηκε κατά 28,1%.

Η Στατιστική Υπηρεσία σημειώνει ότι με βάση τα διατάγματα που εκδόθηκαν από την κυπριακή Κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων για ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), είχε απαγορευθεί η είσοδος στη Δημοκρατία διαφόρων κατηγοριών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και των τουριστών, για την περίοδο 15 Μαρτίου με 8 Ιουνίου, 2020.

«Έκτοτε υπήρξε σταδιακή άρση των μέτρων και άρχισε να επιτρέπεται η άφιξη από συγκεκριμένες χώρες σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση χωρών από το Υπουργείο Υγείας, βασισμένη σε εκτιμήσεις των επιδημιολογικών τους κινδύνων», αναφέρεται.

Δημοσιεύθηκε από

efimeridacy

Η είδηση στην Κύπρο ανήκει στην… Efimerida!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s