Ρένα Γιαβάση για Εξετάσεις Τετραμήνων

Ακολουθεί δήλωση της Προέδρου της Συμμαχίας Γυνακών, Ρένας Γιαβάση, αναφορικά με τις εξετάσεις τετραμήνων.

Αναλυτικά:

«Το Υπουργείο Παιδείας να παύσει να στρουθοκαμηλίζει θεωρώντας ότι με τον τρόπο που γίνονται οι τηλεδιασκέψεις έχει λύσει τα προβλήματα

Η Συμμαχία Πολιτών στηρίζει το κοινό  αίτημα της ΠΣΕΜ, ΟΕΛΜΕΚ και Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων για αναστολή των εξετάσεων Α΄ Τετραμήνου για την Α΄ και Β΄ τάξη Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενες δηλώσεις μας, το αίτημα αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένο γιατί από την έναρξη της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο, έχει χαθεί πολύτιμός χρόνος και ασφαλώς ούτε η περσινή ύλη καλύφθηκε. Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με σωρεία προβλημάτων αφού πολλοί είναι οι μαθητές που αναγκαστικά μπαίνουν σε καραντίνα ενώ είχαμε και τους μαθητές των Λυκείων Λεμεσού και Πάφου που για μεγάλο χρονικό διάστημα έκαναν τα μαθήματα τους μέσω τηλεδιάσκεψης, δημιουργώντας έτσι μαθητές δύο ταχυτήτων.

Δυστυχώς όμως, όσο και να ωραιοποιείται η κατάσταση με τις τηλεδιασκέψεις, η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι να ενωθούν όλοι οι μαθητές στο σύστημα, χάνεται πολύτιμος χρόνος. Ταυτόχρονα, ο τρόπος διδασκαλίας είναι πιο αργός με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται η διδακτική περίοδος. Πολλές μάλιστα είναι οι περιπτώσεις που το δίκτυο «πέφτει» εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί καθηγητές διδάσκουν ταυτόχρονα μέσω διαδικτύου.

Αυτό που πρέπει να είναι μέλημα τώρα είναι η κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν εξαιτίας αυτών των έκτακτων συνθηκών που βιώνουμε και ταυτόχρονα να μειωθεί και η ύλη.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει έστω και τώρα να αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία και να παύσει να στρουθοκαμηλίζει θεωρώντας ότι με τον τρόπο που γίνονται οι τηλεδιασκέψεις έχει λύσει τα προβλήματα».

Δημοσιεύθηκε από

efimeridacy

Η είδηση στην Κύπρο ανήκει στην… Efimerida!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s