ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: «Μεγάλο λάθος μονίμως να μεταφέρουμε την ευθύνη πάνω στους πολίτες»

Νέα δήλωση Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, για την πανδημία.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ το σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί γύρω από τα μέτρα για την πανδημία, ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε:

 «Όπως ήδη γνωρίζετε από την πλευρά της ΕΔΕΚ από την πρώτη στιγμή από τον περασμένο Μάρτιο έχουμε δώσει ολοκληρωμένες προτάσεις στην κυβέρνηση για την διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας σε οικονομικό, κοινωνικό αλλά και σε ιατρικό επίπεδο.

Τονίσαμε πολλές φορές ότι κάποια από τα μέτρα ήταν αναποτελεσματικά, αντιφατικά και αψυχολόγητα. Και είναι μεγάλο λάθος μονίμως να μεταφέρουμε την ευθύνη πάνω στους πολίτες που δεν συνεργάζονται. Υπάρχουν και πολίτες που όντως δεν συνεργάζονται. Υπάρχουν όμως και πολίτες που η απουσία συνεργασίας είναι αποτέλεσμα της αντιφατικότητας των μέτρων.

Δεν είναι της ώρας να σχολιάσουμε αυτά τα μέτρα. Τα καινούργια μέτρα τα οποία θα ληφθούν θα τα σχολιάσουμε στη βάση της αξιολόγησης του κάθε μέτρου ξεχωριστά.

Να υπενθυμίσω ότι τον περασμένο Νοέμβριο, στις 2 του περασμένου Νοεμβρίου, όταν νοσηλεύονταν μόνο πέντε άτομα στο νοσοκομείο αναφοράς, ως ΕΔΕΚ τολμήσαμε δημόσια να καταθέσουμε πρόταση για καθολικό εγκλεισμό για τρεις βδομάδες για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε αυτά που βιώνουμε σήμερα. Δυστυχώς η εισήγησή μας δεν εισακούστηκε.

Από εκεί και πέρα εμείς στη βάση των καινούργιων δεδομένων θα σχολιάσουμε τα μέτρα αλλά και την ίδια στιγμή θα προτείνουμε τις δικές μας λύσεις και προτάσεις. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι και η επιδημιολογική ομάδα θα τις αξιολογήσουν σωστά και θα τις αξιοποιήσουν στο βαθμό που θα ήθελαν να τις αξιοποιήσουν».

Δημοσιεύθηκε από

efimeridacy

Η είδηση στην Κύπρο ανήκει στην… Efimerida!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s