Ο Χάρης Γεωργιάδης;

Συμπαθητικός και βεβαίως εκτιμητέος ο πρώην Υπουργός Εργασίας και πρώην Υπουργός Οικονομικών.

Ο άνθρωπος που με τους επιτελείς του μας έβγαλε από το μνημόνιο σε χρόνο ρεκόρ, δεν μπορεί άλλωστε να μην τυγχάνει σεβασμού, ό,τι κι αν του έχει καταλογιστεί για τον Συνεργατισμό και την κατάρρευσή του.

Δεν μπορεί όμως ο Χάρης Γεωργιάδης να γίνεται επίκεντρο εδώ και λίγες εβδομάδες στα ΜΜΕ για το κυπριακό. Εξ όσων γνωρίζουμε για αυτό το κυβερνών κόμμα έχει «Διευθυντή Κυπριακού». Έχει και η Προεδρία της Δημοκρατίας τους σύμβουλους της για τις διαπραγματεύσεις και την ομάδα συνταγματολόγων και νομικών.

Πάντως ο «νέος ρεαλισμός» προκάλεσε τις αντιδράσεις τόσο των Σωκράτη Χάσικου (ΔΗΣΥ, πρώην ΥΠΑΜ και ΥΠΕΣ), Νικόλα Παπαδόπουλου (ΔΗΚΟ), όσο και των Μιχάλη Παπαπέτρου (ΑΔΗΣΟΚ, ΕΔΗ, United Cyprus, Ομοσπονδιακή Κύπρος), Μακάριου Δρουσιώτη (Δημοσιογράφος, Πρώην Σύμβουλος Προέδρου Αναστασιάδη), αλλά και του Άριστου Μιχαηλίδη (Δημοσιογράφος, Αρχισυνταξία Φ), της Αρχισυνταξίας της Σημερινής, του Χρίστου Χριστοφίδη (ΑΚΕΛ, πρώην Διευθ. Γραφείου Προέδρου Χριστόφια), Γιώργου Κακουρή (Δημοσιογράφος, Κ), Λόριας Μαρκίδη (Πρέσβης Ε.Τ. , Φ) , Θανάση Φωτίου (Δημοσιογράφος, Φ), ενώ προηγήθηκε και η ανταλλαγή αρθρογραφίας με την Ρένα Χόπλαρου (Εκπαιδευτικός, Μένουμε Ευρώπη, Γραμματεία Δικοινοτικής Συνεργασίας ΔΗΣΥ). Αν μας ξέφυγε κάποιος, απολογούμαστε, ας μείνουμε στην ουσία.

Και η ουσία είναι ότι ο Χάρης Γεωργιάδης, ένα δυνατό χαρτί, μια αξιόλογη προσωπικότητα, γνώστης του κομματικού σκηνικού και καλά μπασμένος στην πολιτική από νεαρή ηλικία, δεν μπορεί να αφήνεται χωρίς υπεράσπιση, ούτε να δέχεται σφαίρες χωρίς λόγο. Δεν γνωρίζουμε αν ο ίδιος το επιδιώκει ή αν στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει κάτι άλλο, αλλά δεν είπε κάτι που δεν βασίζεται στην πραγματικότητα. Τα λάθη τα έκαναν άλλοι όταν έλεγαν από την μια «επιδιώκουμε λύση που να μην εξυπηρετεί τρίτους και άλλα κράτη» και την ίδια ώρα από τον ίδιο κύκλο αρθρογραφούσαν για «εξυπηρέτηση στρατηγικών επιδιώξεων του Ερντογάν», συγχίζοντας τους πάντες και διασύροντας τα ονόματα τους και την πολιτική της κυβέρνησης.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Χάρης Γεωργιάδης στο πρώτο του μεγάλο δημόσιο μπάσιμο μετά την επιστροφή του στα εσωπαραταξιακά, απλά ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι ο σημερινός ΔΗΣΥ εξακολουθεί να είναι προσανατολισμένος στην θεωρία του πατριωτικού ρεαλισμού και ότι αυτή η θεωρία προσαρμόζεται στα δεδομένα της κάθε εποχής.

Η λογική του «Τι ήταν ο Κληρίδης;… Ρεαλιστής. Α ωραία… Τι είναι ρεαλισμός σήμερα;… Δύο κράτη. Α ωραία γεια σας», μπορεί για κάποιους να έχει βάση, αλλά όχι για τους ρεαλιστές. Τι σόι ρεαλιστής μπορεί να είναι άλλωστε κάποιος ο οποίος δεν μπορεί να δει καθαρά την πραγματικότητα; Ότι δηλαδή ακόμα και τέτοια θέση να θέλει να υιοθετήσει ένας Κύπριος πολιτικός, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι δεσμευμένη εδώ και δεκαετίες με τις συμφωνίες κορυφής για ΔΔΟ και όλα τα συναφή τους. Εδώ ούτε καν ο ίδιος ο Τάσσος Παπαδόπουλος που υμνείται ακόμα από τους οπαδούς του «ΟΧΙ» στο Σχέδιο Ανάν όχι απλά δεν επιδίωξε, αλλά δεν μπορούσε να μπει τη λογική της «νέας διεκδικητικής στρατηγικής» που τόσο πολύ τον «κούρτιζαν» οι υποστηρικτές του.

Άρα κύριοι, αχρείαστος και μη βοηθητικός ο θόρυβος και το όλο παναϋριν. Σας τα έλεγε όλους πριν καιρό και ο δικός μας συνάδελφος ΕΔΩ

Efimerida-Cy

Δημοσιεύθηκε από

efimeridacy

Η είδηση στην Κύπρο ανήκει στην… Efimerida!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s