Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ θα διεξαχθεί με γεμάτα γήπεδα, είπε ο Πρόεδρος της FIFA

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ θα διεξαχθεί με γεμάτα γήπεδα, είπε ο Πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη και όπως ανακοίνωσε, οι ποδοσφαιριστές δεν είναι στις ομάδες προτεραιότητας για τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι ένα απίστευτο Μουντιάλ, θα έχει την ίδια μαγεία και θα ενώσει τον κόσμο. Θα επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να βρισκόμαστε. Οι παίκτες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν ανήκουν σε ομάδες προτεραιότητας για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού», τόνισε ο «ισχυρός άνδρας» της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, σε μία τηλεδιάσκεψη στην Γενεύη.

Όπως είπε, η προτεραιότητα των εμβολίων είναι βέβαια για τους ανθρώπους, που βρίσκονται σε κίνδυνο και όχι για τους υγιείς εργαζόμενους.

«Αυτό είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μας. Δεν σκέφτομαι, ούτε σκεφτόμαστε ότι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε τέτοιου είδους διαδικασία», σημείωσε ο Τζάνι Ινφαντίνο.

Το Μουντιάλ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Κατάρ το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2022 με τη συμμετοχή 32 εθνικών ομάδων.

«Ο κορωνοϊός θα έχει νικηθεί μέχρι τότε. Εάν σε δύο χρόνια δεν θα βρισκόμαστε εκεί, τότε το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Πιστεύω ακράδαντα πως θα γίνει ένα υπέροχο τουρνουά, μαγικό θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω. Θα ενώσει τον κόσμο, θα το ευχαριστηθούν όλοι, όλοι μας. Πρέπει και να επιστρέψουμε εκεί που βρισκόμαστε, εκεί που πρέπει να βρισκόμαστε, με γεμάτα γήπεδα», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της FIFA.

Στο μεταξύ, η FIFA συνεργάζεται εκ νέου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για να προωθήσει τη δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια, θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό.

Με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων (Κατάρ/ 4-11.2), FIFA και ΠΟΥ ξεκινούν μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού, με αστέρες ποδοσφαιριστές, μέσω τηλεοπτικών μηνυμάτων, συνεχίζοντας την πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020, παροτρύνοντας τότε τους ανθρώπους να φοράνε μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

«Όλοι πρέπει να παίξουμε τον ρόλο μας στη μάχη ενάντια στον κορωνoϊό. Καλούμε επίσης τη διεθνή κοινότητα στο ACTogether για να διασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια, θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

«Η δικαιοσύνη είναι το θεμέλιο του ποδοσφαίρου και όλων των άλλων αθλημάτων, και αυτό πρέπει επίσης να είναι το ίδιο όσον αφορά την υγεία. Οι κανόνες της πρόκλησης COVID-19 είναι απλοί: όλοι οι άνθρωποι σε όλες τις χώρες πρέπει να έχουν δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια, θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις. Σε μόλις εννέα μήνες, ο κόσμος καθιέρωσε αυτές τις τρεις ισχυρές γραμμές άμυνας κατά της COVID-19, αλλά ο στόχος μας τώρα είναι να διασφαλίσουμε δίκαιη πρόσβαση και συνεχή βελτίωση αυτών των εργαλείων», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

Η νέα συνεργασία FIFA-ΠΟΥ θα παρουσιάσει μηνύματα και διαφημιστικά βίντεο που θα μεταδίδονται κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων. Στα βίντεο, οι αρχηγοί των ομάδων επαναλαμβάνουν τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο καθένας, προκειμένου να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον κορωνοϊό.

«Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι η υγεία έρχεται πρώτη. Μόνο ακολουθώντας τις συμβουλές των ιατρών μας θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε την απειλή της COVID-19 και καλώ όλους να ακολουθήσουν αυτά τα βήματα στην καθημερινή τους ζωή. Αυτή η συμβουλή όχι μόνο σας προστατεύει, αλλά και προστατεύει τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τους γύρω σας», δήλωσε ο Πρόεδρος της FIFA.

Δημοσιεύθηκε από

efimeridacy

Η είδηση στην Κύπρο ανήκει στην… Efimerida!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s