ΑΡΘΡΟ: Η ήρεμη δύναμη της γυναίκας στη βουλή

***Η Efimerida-Cy φιλοξενεί αρθρογραφία, απόψεις και τοποθετήσεις από όλους τους χώρους και το όλο φάσμα του κοινωνικού γίνεσθαι της Κύπρου***.

Ρεκόρ με 4 περισσότερες γυναίκες βουλευτές (11), από την απελθούσα Βουλή είχαμε εκλέξει στις εκλογές του 2016, καταλήγοντας κοντά στο τέλος της θητείας των βουλευτών να έχουμε 12. Το 20% περίπου, το οποίοι μέχρι να ανέβει και να κοντέψει το 50%, χρειάζεται μεγάλος αγώνας ακόμα δυστυχώς.

Στα κέντρα λήψης αποφάσεων πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε και σαν λαός, και ειδικά σαν γυναίκες ψηφοφόροι ότι πρέπει να υπάρξει σημαντική εκπροσώπηση από γυναίκες βουλευτές. Αν οι ίδιες οι γυναίκες δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι πολιτική ισορροπία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την δική τους σημαντική παρουσία, τότε θα προχωρήσουμε με τους ίδιους ρυθμούς και τακτικές που ακολουθήσαμε στο παρελθόν.

Ίσως μια λύση να ήταν η ποσόστοση, όμως προσωπικά δεν θεωρώ δίκαιο να εξαναγκάσουμε το σύστημα να δεχτεί γυναίκες σε θέσεις κλειδιά. Η κοινωνία μας είναι καιρός να ωριμάσει και να κατανοήσει ότι από τη στιγμή που οι γυναίκες αποτελούν λιγο περισσότερο από το 50% του πλυθησμού, τότε σίγουρα θα υπάρχουν και ικανές γυναίκες να συμπληρώσουν αυτές τις θέσεις.

Όπως δήλωσε  ο πρόεδρος του ΕΚ David Sassoli κατά την έναρξη της διακοινοβουλευτικής συνεδρίασης της Πέμπτης 4/3 επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας: «Η πανδημία όχι μόνο έχει αυξήσει τις ανισότητες που υπήρχαν ήδη, αλλά είναι επίσης πιθανό να εξαλείψει επιτεύγματα δεκαετιών. Τα μέτρα που έχουν παρθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού έχουν συχνά επιδεινώσει το χάσμα μεταξύ των φύλων. Για να διασφαλίσουμε ότι η ζωή των γυναικών θα κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω, πρέπει να επιτύχουμε πραγματική ισότητα. Είναι καιρός να δοθεί τέλος στα λόγια και να αρχίσουν οι πράξεις».

Στο χέρι μας είναι λοιπόν φίλες κύπριες, να υποστηρίξουμε τη γυναίκα, και αντί για δύο βήματα πίσω να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Στο χέρι μας είναι να μειώσουμε το χάσμα. Το φετεινό δικαίωμα σας ασκείστε το υποστηρίζοντας μια τουλάχιστον γυναίκα. Η βουλή χρειάζεται την ήρεμη δύναμη της γυναίκας στα έδρανα.

Φρύνη Ονουφρίου Χριστοδούλου

Υποψήφια Βουλεύτρια Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων

Δημοσιεύθηκε από

efimeridacy

Η είδηση στην Κύπρο ανήκει στην… Efimerida!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s