LEAD-IN: 365 ημέρες μετά

Συμπληρώθηκε σήμερα (09/03/2021) ακριβώς ένας χρόνος από την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: LEAD-IN: ΚΥΠΡΟΣ… LAS VEGAS;

LEAD-IN: ΤΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ;

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ! (ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ)

Η κρίση που ήρθε για να θέσει σε κίνδυνο όχι απλά τις αδύνατες και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού του κάθε κράτους, αλλά όλες ανεξαιρέτως τις κοινωνικές τάξεις όλου του κόσμου. Στην εντατική νοσοκομείων κατέληξαν από τον πιο απλό πολίτη μέχρι τον πιο υψηλά υστάμενο ηγέτη ενός κράτους. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

Σε ό,τι αφορά τη δική μας επαγγελματική τάξη, δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς για να αποδείξει το πλήγμα που δέχθηκαν οι δημοσιογράφοι, οι οργανώσεις τους και τα ΜΜΕ γενικότερα. Αρκεί κανείς να κάνει μια απλή σύγκριση του που βρισκόταν ο καθένας μας πριν τον Μάρτιο του 2020 και που βρίσκεται ή βρέθηκε μέχρι σήμερα.

Δεν το γράφουμε αυτό βεβαίως για να μας λυπηθεί κανείς, ούτε για να ζητήσουμε ελεημοσύνη ή αναγνώριση. Άλλωστε ο κόσμος που μας διαβάζει ξέρει ποιος είναι ο καθένας μας, ξέρει το έργο και το ήθος του καθενός και μπορεί να μας κρίνει ελεύθερα και δημοκρατικά.

Υπήρξαν και οι συνάδελφοι που δυσκολεύτηκαν περισσότερο, αλλά και αυτοί που έπεσαν σε παγίδες και έκαναν σοβαρά λάθη. Σε μια περίοδο κρίσης και «πολέμου με αόρατο εχθρό» ήταν φυσιολογικό πέραν από τα πυρά που δέχεται πάντα η πολιτική ηγεσία, να δεχθεί πυρά και η 4η εξουσία.

Η κριτική είναι μέρος της δουλειάς και μέρος της καθημερινότητας μας. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντοτε. Το θέμα είναι να μπορούμε να αναγνωρίζουμε που πράξαμε τα λάθη και να πορευόμαστε διορθωμένοι, καλύτεροι και πιο ισχυρoί στη συνέχεια.

Δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε με τον συνάδελφο Νίκο Στέλγια της «Καθημερινής», ο οποίος έγραψε ΕΔΩ χθες (08/03) για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κυπριακά ΜΜΕ στην σκιά της συνεχιζόμενης κρίσης. Την ίδια ώρα, νιώθουμε περήφανοι όλοι όσοι δεν ακολουθήσαμε το δρόμο της εκμετάλλευσης και της αισχροκέρδιας με φτηνό δημοσιογραφικό προϊόν που βασιζόταν είτε σε fake-news, είτε σε μια στείρα αναπαραγωγή ειδήσεων που έσπερναν τον πανικό και την ταραχή, αντί να βοηθούν την κοινωνία και τους πολίτες που βρέθηκαν ξαφνικά στο χάος των εξελίξεων χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Είναι και αυτοί που δεν το έβαλαν κάτω. Έθεσαν νέους στόχους, ξεκίνησαν από το μηδέν και δεν έμειναν να κλαίνε τη μοίρα τους. Έτσι γιατί η κάθε κρίση έχει και τα θετικά και τα αρνητικά της…

Τάσος Θεοδώρου

Efimerida-Cy

Δημοσιεύθηκε από

efimeridacy

Η είδηση στην Κύπρο ανήκει στην… Efimerida!

2 σκέψεις σχετικά με το “LEAD-IN: 365 ημέρες μετά”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s