Ελπίδα για ψήφιση του ν/σ των κρατικών εγγυήσεων την Πέμπτη, εξέφρασε ο ΥΠΟΙΚ

Την ελπίδα ότι η Βουλή θα ψηφίσει αυτή την εβδομάδα το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος δήλωσε πως έστω και αργά, η Κύπρος η οποία ήταν η πρώτη χώρα που κατέθεσε ένα τέτοιο νομοσχέδιο, ας είναι και η τελευταία που θα το εφαρμόσει.

Το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις προς τα πιστωτικά ιδρύματα για την παραχώρηση δανείων σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους βρέθηκε σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, κατά την συνεδρία της οποίας αποφασίστηκε να οδηγηθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια, με την ψήφισή του ή όχι να κρίνεται από τις τροπολογίες, που θα κατατεθούν και θα συζητηθούν στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη.

Εξάλλου, κατά τη σημερινή συνεδρία υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «είναι με λύπη που παρατηρώ ότι σήμερα δεν έγινε μια δημιουργική ζύμωση απόψεων», σημειώνοντας ότι «κάποιοι επέλεξαν την μικροπολιτική, τους υψηλούς τόνους και τους χαρακτηρισμούς».

Είναι οι ίδιοι, είπε, «που δεν ψήφισαν το σχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις την πρώτη φορά, είναι οι ίδιοι που καταψήφισαν τους προϋπολογισμούς, από τους οποίους δώσαμε μέχρι σήμερα 1,6 δις ευρώ για στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και είναι οι ίδιοι που μπαίνουν τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να στηρίξει αυτή την ώρα της πανδημίας τον εργαζόμενο και την επιχείρηση».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η πολιτική απάτη της Κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Συναγερμού συνεχίζεται, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών», για να υπενθυμίσει ότι πριν από ένα χρόνο «η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ αποφάσισε να αποσύρει το ν/σ των κρατικών εγγυήσεων κάτω από την πίεση των τραπεζών γιατί θεωρούσαν ότι ήταν πάρα πολύ χαμηλά τα επ

Δημοσιεύθηκε από

efimeridacy

Η είδηση στην Κύπρο ανήκει στην… Efimerida!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s