Δρ Πάρις A. Φωκαΐδης

Ο Δρ Πάρις A. Φωκαΐδης, Επίκουρος Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Frederick, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ακαδημαϊκούς παγκοσμίως σύμφωνα με τη φετινή λίστα του Πανεπιστημίου Stanford. Ο Δρ Φωκαΐδης περιλαμβάνεται στον κατάλογο με το 2% των κορυφαίων ερευνητών στο επί μέρους επιστημονικό τους πεδίο, για το ερευνητικό του έργο στον τομέα της Ενέργειας.

Η κατάταξη των ερευνητών ανακοινώνεται ετησίως από ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο Stanford, η οποία αξιολογεί την επίδοση όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως, με βάση το δημοσιευμένο τους έργο. Σκοπός της αξιολόγησης είναι ο καθορισμός των κορυφαίων ερευνητών σε συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία, καθόλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας τους.

Η αξιολόγηση αυτή θεωρείται η εγκυρότερη παγκοσμίως στο ακαδημαϊκό πεδίο για αξιολόγηση ερευνητών. Στην ανακοίνωση του 2020 (Data for updated science-wideauthor databases of standardized citation indicators 2020), περιλαμβάνονται οι 100.000 κορυφαίοι ερευνητές στον κόσμο από όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και το 2% των κορυφαίων ερευνητών εκάστου επιστημονικού πεδίου, καθόλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας τους.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Δημοσιεύθηκε από

efimeridacy

Η είδηση στην Κύπρο ανήκει στην… Efimerida!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s