ΑΡΘΡΟ: Πράσινη φορολογία

Λόγια /λόγια  ακόμη μια αποτυχία της κυβέρνησης Αναστασιάδη

Δεν είναι η πρώτη φορά που πληρώνουμε ρήτρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση διότι ως κράτος έχουμε φανεί ανίκανοι και αναξιόπιστοι στα μάτια της Ευρώπης.

Αυτή τη φορά  το κράτος δεν κατάφερε μέχρι την 01/01/2021 το 10% των οχημάτων που κινούνται στους δρόμους μας να χρησιμοποιούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και τώρα είμαστε υπόλογοι ακόμη μια φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάλι θα βάλουν το χέρι στην τσέπη μας.

Αυτή την  φορά  τη έχουν βαφτίσει <ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ >. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2021  ετοιμαστείτε.

Αύξηση στα καύσιμα κίνησης περίπου 4,6 σεντς το λίτρο βενζίνης που θα αγοράζουμε και κλιμακωτά θα ανέλθει το 2026 στα 27,6 σεντς το λίτρο. Στο πετρέλαιο  κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης ο φόρος το 2021 είναι 5,4 σεντς /λίτρο και το 2026 θα φθάσει τα 32,56σεντ/λίτρο . Στο υγραέριο ο φόρος  θα είναι 3,04 σεντς/λίτρο και θα φθάσει το 2026 στα 18,25 σεντς/λίτρο και στο ελαφρύ μαζούτ  6,04  θα ανέλθει στο 36,26 σεντς/λίτρο  .

Θα έχουμε μια αύξηση  δαπανών στα νοικοκυριά για ενεργειακά προϊόντα  ,αύξηση του κόστους παραγωγής για ορισμένες επιχειρήσεις  και ο φόρος άνθρακα θα επιβαρύνει αναλογικά περισσότερο έως και πάνω από 50%  την τιμή του μαζούτ που χρησιμοποιούν ορισμένες βιομηχανίες. Η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των προϊόντων είναι ένα από τα βασικά εργαλεία για την επίτευξη των ενεργειακών και κλιματικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020 και 2030. Πολλά προϊόντα που συνδέονται με την ενέργεια, καθημερινής χρήσης όπως πλυντήρια, ψυγεία, τηλεοράσεις και συσκευές μαγειρέματος υποχρεωτικά συνοδεύονται από Ενεργειακή Σήμανση και έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν και ελάχιστες απαιτήσεις Οικολογικού Σχεδιασμού.

Αλλά σωστά ! Πού καιρός να ασχοληθούν με όλα αυτά ; Είχαν ξεχάσει  τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη Ε.Ε . Μας είχαν βάλει στο περιθώριο .Μας είχαν  ξεχάσει.

Η έγνοια  της κυβέρνησης Αναστασιάδη ήταν  τα Χρυσά Διαβατήρια ,Σεϋχέλλες ,κούρεμα καταθέσεων Focus, Συνεργατισμός ,χαριστικές διαγραφές δανείων και δεκάδες άλλα σκάνδαλα που αμαύρωσαν τον τόπο μας  και υπόσκαψαν τη Δημοκρατία  μας. Η  έγνοια τους ήταν το πως θα πλουτίσουν. Αυτό ονομάζεται  για μένα  <<αρρώστια>> και πρέπει να λάβουν θεραπεία επειγόντως .

Πραγματικά έχω κουραστεί, έχω αγανακτήσει να ακούω κάθε ημέρα για σκάνδαλα διαφθορά, διαπλοκή πονηριές ,για το πως προσπαθούν να  μας γελάσουν ,για το πως  προσπαθούν θα βρουν πονηρούς αθέμιτους τρόπους  να μας πλασάρουν να δικά τους λάθη και τις δικές τους ανικανότητες απέναντι στη Ε.Ε  ωσάν να είναι δικά μας , <και τι έγινε> ο κοσμάκης θα πληρώσει . Φτάνει. Καιρός να ξυπνήσουμε επιτέλους  και να σταματήσουμε  από τον καναπέ μας να συζητάμε το πόσο γρήγορα  πάμε ολοταχώς προς την καταστροφή και να μιζεριάζουμε ότι τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο .

Μπορούμε να το αλλάξουμε στις 30 Μαΐου. Να είμαστε όλοι στις κάλπες, να μην απουσιάζει κανείς, καμία αποχή  και με τα μάτια της ψυχής να κάνουμε αυτό που πρέπει για το δικό μας το καλό και μόνο Φυσικά και μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή !!

Μόνο  έτσι θα πάρουμε πίσω την αξιοπρέπεια μας .

Χρίστας Χριστοφή

Υποψήφιας βουλεύτριας Πάφου

Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών 

Δημοσιεύθηκε από

efimeridacy

Η είδηση στην Κύπρο ανήκει στην… Efimerida!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s